DOLGOZNI AKAROK, ÁLLÁST KERESEK

Munka, otthol végezhető munka, irodai állás, internetes munka, bedolgozás, diákmunka, szórólapozás, munka kismamáknak, nyugdíjas munkalehetőség, bébiszitter, álláslehetőség, külföldi munka, nyári munka, alkalmi munka, online munka, betanított munka

 Jelenleg legnépszerűbb otthon végezhető munka, ahol továbbra is munkatársakat keresünk: A "KEDVENC BOLTOM" - ban van! Kattintson a linkre!

 

MUNKALEHETŐSÉG, MUNKAVÁLLALÁS

 

otthol végezhető munka, irodai állás, internetes munka, bedolgozás, diákmunka, szórólapozás, munka kismamáknak, nyugdíjas munkalehetőség, bébiszitter, álláslehetőség, külföldi munka, nyári munka, alkalmi munka,  online munka, betanított munka ......

 

A MUNKALEHETŐSÉGEK ÉS A MUNKAVÁLLALÁS  labirintusaiban nehezen lehet kiigazodni, éppen ezért a következő oldalak a segítségedre lesznek.

 

 

 

 

 

Megtalálod a magyar munkavállalási feltételek és munkalehetőségek széles tárházát. Néhány külföldi munkavállalási információkról is ismertetést adunk. 

 

 

 

 

 

Néhány szakmai gyakorlat, nyári munka és au-pair lehetőség is vár rád! Útmutatók, tesztek és tanácsok, hogy minél sikeresebb lehess a munkában.

 

Először is ismerkedjünk meg a munkaviszony fogalmával:

 

Egyszerűsített foglalkoztatás:

 

Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény 2010. április 1-ei hatállyal bevezeti az egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony fogalmát, ezzel egyidejűleg az 1997. óta létező alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás megszűnik.

 

A jogszabály kimondja, hogy egyszerűsített foglalkoztatás természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által, mezőgazdasági, továbbá idegenforgalmi idénymunkára vagy alkalmi munkára létesíthető.

Egyszerűsített foglalkoztatás céljából a munkaviszonyt egyszerűsített munkaszerződés megkötésével kell létesíteni.

 

A munkaszerződéssel kapcsolatos fontos tudnivalók:

- 5 naptári napnál rövidebb határozott időre szóló munkaviszony létesítése esetén a munkaszerződés írásbeli megkötése nem kötelező, de a bejelentésre, illetve a jelenléti ívre vonatkozó, későbbiekben kifejtett rendelkezéseket ebben az esetben is alkalmazni kell,

- növénytermesztési idénymunka esetén további könnyítés, hogy a munkaszerződést csak abban az esetben kell írásba foglalni, ha azt a munkavállaló kéri, illetve ha a foglalkoztatás egybefüggő időtartama a 30 napot meghaladja.

Korlátozó szabályok:

- nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatásra munkaviszony olyan felek között, akik között a szerződés megkötésekor már a Munka Törvénykönyvéről szóló törvény szabályai szerint létesített munkaviszony áll fenn,

- ha a munkaviszony nem egyszerűsített foglalkoztatás céljából jött létre, a munkaszerződés nem módosítható annak érdekében, hogy a munkáltató a munkavállalót egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztassa,

- nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló jogviszony a köztisztviselők és közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben meghatározott munkáltató által az alaptevékenységébe tartozó feladatai ellátására,

- a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény által meghatározott harmadik országbeli állampolgár - a bevándorolt vagy letelepedett jogállású személy kivételével - kizárólag mezőgazdasági idénymunka, valamint a természetes személy munkáltató háztartásában végzett munka keretében foglalkoztatható egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony alapján.

Jelenléti ív

Ha a munkaszerződést nem kell írásba foglalni, a munkáltató - kivéve a természetes személy munkáltatót a háztartási munkára létesített egyszerűsített foglalkoztatás vonatkozásában - az egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazott munkavállalókról az alábbi jelenléti ívet vezet, amelyet a munkavállaló a munkavégzés megkezdésekor és befejezésekor aláír.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 9
Heti: 6
Havi: 326
Össz.: 274 934

Látogatottság növelés
Oldal: Munkalehetőség, munkavállalás
DOLGOZNI AKAROK, ÁLLÁST KERESEK - © 2008 - 2018 - dolgozniakarok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: otthon munka kismamáknak - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »